Hol aludhatok?

Tököl

Tököl

2021.03.11.

A 3*-os, barátságos, parkosított zöld környezetben épült szálloda a Csepel-szigeti Gergincút közelében található. Halastóval, gyerekjátszótérrel, az étteremhez tartozó terasszal és családias hangulatú szobákkal várja a vendégeket.

tovább
Ráckeve

Ráckeve

2021.02.17.

Ráckevén található a Duna-ág legdélebbi, gépjárművel is igénybe vehető hídja, az 1896-ban épült Árpád híd. A város egyik nevezetes műemléke a gazdag szerbek által épített Boldogasszony-templom, amely az ország egyetlen gótikus stílusú ortodox temploma. További látnivalók még a Katolikus Templom, amelynek a belső seccoi Patay László Munkácsy-díjas festőművész alkotása, aki ráckevei lakos volt.

tovább
Szigetszentmárton

Szigetszentmárton

2021.02.17.

A településen kirándulót a Duna parton facsoportok zöldje közül több sorban színes, hétvégi házak és zöldesen hullámzó víztükör fogadja.

tovább
Makád

Makád

2021.02.17.

Makád a Csepel-szigeten csak fekvése szerint az utolsó, gyönyörű tájával, hívogató vizeivel az elsők közé sorolható. Makádot három oldalról a Duna veszi körül. Nyugaton a nagy Duna, ahogy a helyiek hívják, az "öreg Duna", keleten a kis Duna, délen pedig a két folyó találkozása. Budapest közelsége sok horgászni, pihenni vágyó családot vonz e csodálatos helyre.

tovább
Szigetcsép

Szigetcsép

2021.02.17.

A település közvetlen határa előtt balra kanyarodva egy kis út vezet le a helyiek által kialakított Duna parti strandra.

tovább
Szigethalom

Szigethalom

2021.02.17.

A település főbb látnivalói közé tartozik az Emese Park, melynek 12 hektáros területén szemléltetik a korai középkor varázslatos világát.
Régészeti kiállítások, tömlöc, jurták, gyógynövénykert, íjászpálya, középkori játékok, csónakázótó várják az „időutazó” látogatókat.
A „szomszédban” található Családi Vadasparkban pedig az állatok mellett többek között játszótér, halastó, kivonatozási lehetőség várja a látogatókat.

tovább
Szigetszentmiklós

Szigetszentmiklós

2021.02.17.

Látnivalói közül kiemelkedik Ádám Jenő, Kossuth-díjas zeneszerző és karnagy Emlékháza.
Ipartörténeti műemlék a Magyar Rádió Lakihegyi Adótornya, amely több, mint 300 méteres magasságával hazánk legmagasabb építménye.
A Duna menti tanösvény a természet számtalan csodáját tárja a látogatók szeme elé.
A város különleges kiállítása Molnár Imre népi iparművész Citeragyűjteménye és a Csepel Autógyár Gyártmánytörténeti Múzeuma.

tovább