Szigetbecse

Szigetbecse

A Csepel-sziget déli részén, a Ráckevei-(Soroksári) Duna holtága mellett fekszik, a fővárostól mindössze 48 kilométerre.

A község az árvizek miatt nem épült közvetlenül a Ráckevei Duna mellé, 600-1000 méter választja el tőle, közben szántók, rétek, kicsiny nádasok, tölgyesek zöldellnek.

A szép, rendezett település része a Kis Duna-part mentén mintegy 9 km hosszan hózódó üdülőterület, ahol több száz hétvégi ház található különlegesen szép természeti környezetben.

Szigetbecse idegenforgalmát a horgászok és a vízpartra érkező nyaralók jelentik. Vonzó a becsei Duna-part - a holtág vidéke és a dunai szabad strand a látogató turisták számára.
A község egyik nevezettessége André Kertész fotóművész Emlékmúzeuma. A településen a Svábházak, a Faluház, a húsvéti tojásfutás, Mihály-napi búcsú és a Márton napi felvonulás emlékeztetnek a régi néphagyományokra.

A község további értékes látnivalója az Életfa, ami az évek folyamán Szigetbecse szimbólumává vált.

Szigetbecsén a nyaralók és üdülők mellett egyik kedvelt szálláshely a Duna Parti Vendégház, amely egész évben várja a kikapcsolódni és pihenni vágyókat.

vissza