Ráckeve

2021.02.17.

Ráckeve

Ráckevén található a Duna-ág legdélebbi, gépjárművel is igénybe vehető hídja, az 1896-ban épült Árpád híd. A város egyik nevezetes műemléke a gazdag szerbek által épített Boldogasszony-templom, amely az ország egyetlen gótikus stílusú ortodox temploma. További látnivalók még a Katolikus Templom, amelynek a belső seccoi Patay László Munkácsy-díjas festőművész alkotása, aki ráckevei lakos volt.

Hotel Termálkristály Aqualand

A ráckevei kistérség termálvíz kincse számos lehetőséget kínálva a gyógyulni és pihenni vágyóknak. Egyedülálló módon a szálloda saját ásványvíz kúttal rendelkezik, amelyet az egész intézményben fogyaszthatnak Vendégek. Az 1040 méter mélységből feltörő 52 C-os gyógyhatású termálvizet 2007-ben a Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság főigazgatója gyógyvízzé nyilvánította. A kerti tavakkal és erdővel körbevett ősfás környezet nem messze a reformkori városrésztől, kitűnő lehetőséget nyújt az aktív pihenésre és üdülésre vágyóknak, a nyugalom, a csendes a harmónia szerelmeseinek.

Cím: 2300 Ráckeve, Strand utca
Telefon: +36/24 423 220 (Hotel)
E-mail: info@aqua-land.hu
Weboldal: http://aqua-land.hu/HOTEL_TERMALKRISTaLY.html

Duna Relax&Event Hotel

A szállodáról a vendégek mindig is azt gondolták, hogy népszerűségének titka a családias, ugyanakkor mégis elegáns légkörében rejlik.

Az ezt megteremtő, lehetetlent nem ismerő személyzetük mellett, örömmel adták hírül, hogy 2010 nyarától egy újabb kuriózummal várják Vendégeiket. Felépítették az ókori római wellness, gondtalan és egészséges világát! Náluk, a római stílusú falak között, a wellnessben nem szaunát, gőzfürdőt, merülőmedencét vagy úszó- és élménymedencéket talál, hanem tepidáriumot, caldariumot, frigidáriumot, laconicumot. A hotelt átszövő római isteni legendáriumból pedig Vénusz, a szerelem és szépség istennője életének elemei kísérik Önt pihenése során: megtudhatja, mit üzen Önnek minden nap Fortuna bölcsességkártyája, megkaphatja Vénusz isteni gyógynövényeit – egy kis szappan illatába rejtve afrodiziákumként, és kipróbálhatja római masszázsaikat különleges olajokkal, gyógynövényekkel, melyek mind-mind más-más szempontból szolgálják az Ön egészségét és elégedettségét!

Olyan pihenést kínálnak, ahol elfeledtetik Önnel a gondokat, energiával töltik fel, különleges élményekkel gazdagítják mindennapjait!

Cím: 2300 Ráckeve, Dömsödi út 1-3.
Telefon: +36/24 523-230
E-mail: info@wellnesshotel.hurecepcio@wellnesshotel.hu
Weboldal: www.wellnesshotel.hu

Zarándok szálláshely: Oázis Park Motel

Cím: 2300 Ráckeve, Dr. Mészáros Lajos utca 42.

E-mail: oazismotel@gmail.com

Bodáné Tarnói Nóra +36-20-448-3434


vissza