Vízimádók és kalandvágyók, figyelem!

2023.06.09.

Vízimádók és kalandvágyók, figyelem!

A Ráckevei Duna-ág és környékén van 5 tuti tippünk kirándulóhelyre, nyári kikapcsolódásra, amelyet nem szabad kihagyni!




1. "Vízen járás"

A "vízimádók" kenutúrákon szervezett formában, előre meghirdetett időpontokban, kis létszámú csoportban, az egész család számára is könnyedén teljesíthető távokon fedezhetik fel a Ráckevei Duna-ág rejtett kis öbleit, lagúnáit, és egyúttal akár egy igazi hajómalom működésével is megismerkedhetnek! Túraidőpontokért kattints ide!

A "kalandoros vízimádók"-nak pedig arra is van lehetősége, hogy önállóan barangolják be a Duna-ágat, saját kenuval, SUP-al, vagy túrakajakkal! Útvonal tippekért ide kattints!

Hajókirándulásainkat pedig itt találjátok!

Kerülj hangulatba itt!

2. Kétkeréken a környéken

Profiknak mehet egy nap alatt is a 90 km-es "Szigetkör", aki azonban az élménybiciklizést részesíti előnyben, mindenképp tegyen kitérőt útközben a látnivalókhoz!

A szintemelkedés elhanyagolható, azonban arra figyelni kell, hogy az útvonalak egy része főúton teljesíthető, így mindenképp ellenőrizd kerékpárod műszaki állapotát és kötelező felszereléseit a túra megkezdése előtt!
Útvonaltippekért látogass el ide, ha pedig a Csepel-szigeti Bringakör túra kelti fel érdeklődésed, akkor oda kattints!
Jó hátszelet!

3. Vadasparkok

A háztáji, őshonos ritka magyar fajokon kívül különleges, egzotikus állatok is megtalálhatóak mind a szigethalmi Családi Vadasparkban, mind pedig a szigetbecsei Vadvirág Élménybirtokon.

A szigethalmi park különlegessége, hogy erdei kisvasút is működik a területén, valamint "extra" látnivalókkal szinesítik kínálatukat: 

a bevezető úton található egy repülőgép, melybe a gyermekek szabadon bármikor beülhetnek. A Vadmentő Központban egy nagy mozdony várja kis utasait, ami szintén szabadon látogatható. A közelmúltban átadásra kerül egy 16m magas, 3 szintes erdei kilátó a Vadmentő Központ területén és egy 20 0nm-es vadászati múzeum, szintén itt.

Fedezzétek fel!


4. Halra fel!

Nincs nyár lángos és sült hal nélkül és kirándulás / evezés / biciklizés közben bizony igény is támad arra, hogy betérjünk valahová néhány finom falatra!
Ha már megvan a programterved, de tanácstalan vagy, hol állj meg ebédelni, vacsorázni, vagy sütizni-fagyizni itt találsz segítséget!

Kedvcsinálóként pedig katt ide!


5. Csobbanj!

Élménystrand vagy szabadstrand? Te melyiket választod?

A Kis-Duna szigetcsépi szakaszától "lefelé" több igényesen kiépített szabadstrand is található. A közös bennük még az, hogy mindegyiken páratlan panoráma és finom frissítők és ételek is várnak!

Ha pedig csúszdázni szerettek inkább, akkor "vízivilág" komplexum lesz a remek választás.

vissza