Kis-dunai ízek otthon
2023.05.05.

Ha számunkra új, eddig felfedezetlen helyre megyünk kirándulni, szeretjük megkóstolni a helyi ízeket. Cikkünkben ínycsiklandó recepteket és különlegességeket gyűjtöttünk össze a Ráckevei Duna-ág környékéről!
A Duna kultúrákat, embereket és különböző gasztronómiai szokásokat köt össze, évszázadok óta szervezi az itt élők életét. Tette ezt például a Kis-Duna bal partján lévő Dömsödön Lajos bácsi halásszal és a sváb gyökerekkel rendelkező szigetújfalusi Cili nénivel is. Az ő halászlé és fahéjas süteménykülönlegességeit szeretnénk bevinni konyhátokba. ITT találjátok a recepteket!
Egy szép bornál mi más egészíthetne ki jobban egy finom, laktató ételt?
Tudtad, hogy a Csepel-sziget egy része a legnagyobb magyarországi borvidékhez, a Kunsági Borvidékhez, azon belül is a Duna-menti körzethez tartozik?
A Gál Szőlőbirtok és Pincészetben inkább gyümölcsösebb, könnyedebb fehér-, illetve roséborokat találunk. A leggyakoribb boraik a rajnai és olaszrizling, a cserszegi fűszeres, a pinot noir és a kékfrankos. Évek óta több hazai-, és nemzetközi díjjal jutalmazzák legszebb boraikat.
Nyitva tartásuk: hétfőtől péntekig 8-16h, szombaton 8-12h
Cím: 2317 Szigetcsép, Szőlőtelep
Telefonszám: 06-24-418-585
E-mail: info@galpinceszet.hu
Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánunk!

Csipkézett kerámia workshop Huber Kingával
Szigetszentmiklós09:00 óra Készítsünk együtt csipkézett tányért - Huber Kinga …

Életmódváltó lépések - önismeret, stresszkezelés, erőforrások
Szigetszentmiklós18:00 óra - Hogyan újulj meg testileg és lelkileg a mindennapokban?-Hogyan hozd felszínre a …