Tavaszi kiruccanás a Kis-Duna mentén

2023.03.27.

Tavaszi kiruccanás a Kis-Duna mentén

Könnyed, Budapest környéki programokhoz egy karnyújtásnyira vagyunk! Akár barátokkal, vagy családdal kelsz útra, klassz tippjeink vannak egy tartalmas (hétvégi) kiránduláshoz! Nézz körül nálunk!

Interaktív ipartörténelem

A környék két legkülönlegesebb múzeuma is felkelt téli álmából és áprilistól újra várja látogatóit: a ráckevei Hajómalom múzeum és a szigetszentmiklósi Csepel Autó Gyártmánymúzeum. A két helyszínben az a közös, hogy a lelkes tárlatvezetőik nemcsak ismerik szakmájuk minden csínját-bínját, de olyan átéléssel, elhivatottsággal tartják bemutatóikat, amelytől lelke van ezeknek a helyeknek!

Hajókirándulások a Ráckevei Duna-ágon

Április végétől a szeptemberi indián nyár utolsó napjáig indulnak a sétahajójáratok több turnusban. A másfél órás program során Szigetszentmiklósról indulva egészen a szigethalmi Duna-szigetig csodálhatjátok meg a kis-dunai madárvilágot és az ún. úszólápokat. Ezek a vizen lebegő álszárazföldek nemcsak biztonságos élőhelyet nyújtanak, de vízminőség-védelmi szempontból is fontosak.

Aki már volt, azért, aki pedig nem, akkor azért jöjjön el a Csepel-sziget kerülő hajókirándulásra! Évente mindössze 4 alkalommal hirdetjük meg ezt az egyedülálló kirándulást, melynek során mintegy 120 folyamkilométernyi utat jártok be és gazdagodtok a zsilipelés élményével is!

Tekeregj egyet!

Remek útvonalvariációkat találsz egy Csepel-szigeti barangoláshoz, amelyekben látnivalókat és pihenő/felfrissülő helyeket is ajánlunk, hogy teljes legyen az élmény.

Indulhatsz a fővárosból is, de remek választás a H6-os HÉV vonala is, hiszen Ráckevéről indulva eljuthatsz akár a Csepel-sziget csücskéig is és a Tassi zsilipnél található Szigetcsúcsnál megcsodálhatod a két Duna találkozását.

 

vissza