Késő nyári kiruccanási lehetőségek a Kis-Duna mentén

2023.08.23.

Késő nyári kiruccanási lehetőségek a Kis-Duna mentén

A nyári fesztiválszezon épp csak véget ér, már indul is az őszi programkavalkád!
Rengeteg hagyományőrző, szüreti hangulatidéző és gasztronómiai esemény vár a Ráckevei Duna-ág és környékén arra, hogy felfedezzék! Legyetek részesei Ti is az élményeknek!

Ti tudjátok, hogy kik az "Ászok"?
A vadÁszok, halÁszok, borÁszok, horgÁszok, és a többi Ászok 2001 óta minden évben szeptemberben a Csepel-sziget gyöngyszemén, Ráckevén gyülekeznek, hogy egy napig szórakozzanak és szórakoztassanak. Csatlakozz Te is és kóstolj bele a helyi ízekbe!
A fesztivál elsősorban a környék gasztronómiáját mutatja be. Megtalálható itt minden, ami szem szájnak ingere, de elsősorban halászléfőzés, borvásár, vad- ételbemutató, horgászverseny és számtalan színpadi program.

A gasztronómia szerelmeseinek sem kell unatkozni, hiszen egyik-másik program a főzés élménye mellett kiváló csapatépítő is!

A nyári hőség után ősszel remek lehetőség nyílik egy jót kerekezni! Biztosan tudod, hogy az Eurovelo 6-os kerékpáros útvonal a Duna mentén szeli át Európát. A fővárostól délre tekerhetünk a pesti és a budai oldalon, sőt a Csepel-sziget keleti és nyugati fele között is választhatunk. Utunk során úszólápot, ortodox templomot és működő vízimalmot is felfedezhetünk.
Csepelen kiválóan kiépített a kerékpárút-hálózat. Az egyik út Halásztelekig vezet, ahonnan a Duna töltésén folytathatjuk utunkat dél felé, a másik a Ráckevei-Duna-ág partján, árnyas fák alatt visz el Szigetszentmiklósig. Csepel-Királyerdőről átkompozhatunk az idilli Molnár-szigetre.
Útvonalajánlatainkért katt ide.

vissza