Indulhat a vízparti kaland? - Kis-Duna menti programajánló

2024.04.23.

Indulhat a vízparti kaland? - Kis-Duna menti programajánló

Budapesttől délre igazi kincseket találunk a Ráckevei Duna-ág és környékének településein. Minden évszakban más arcát mutatja a táj: tavasszal újra kezd besűrűsödni a növényzet a tanösvények mentén, egyre több kirándulót valamint a vízen egyre több evezőst látni és a piacok is megtelnek friss idényportékával.

Mi pedig adunk tippet, merre vegyétek az irányt, ha igazán jól szeretnétek kikapcsolódni!

Élménybirtok az egész családnak

Állatkert, minividámpark, kalózkaland... Ha ezek a szavak elhangzanak egy gyermeknek, onnantól nincs megállás egészen Szigetbecséig! Hétvégenként látványetetés, állatsimogató és megannyi program várja a látogatókat a parkban. Ha egy nap mégsem elég, a Vadvirág Élménybirtokon szállást is találtok!

Vízre fel!

A Duna-ág apró zugainak, tucatnyi szigeteinek felfedezésre nincs jobb megoldás, mint kenuba, kajakba, vagy SUP-ra pattanni. Bérelni ezeken a helyen tudtok, ha azonban a csoportos, vezetett túrát választjátok, akkor a Kisdunakenutúra lelkes csapata mindenben a segítségetekre lesz! A túrák során olyan érdekes helyen is megálltok, mint a ráckevei Hajómalom, ahol betekintést nyertek az egykoron egyik fő foglalkozásként számon tartott vízimolnárok mindennapjaiba.

Akik pedig egy kirándulóhajó kényelmét választják, szintén sok érdekes dolgot megtudhatnak a Kis-Duna állat-, és növényvilágáról, valamint tisztes távolból egy-egy híresség nyaralóját is láthatják.

+ 1 TIPP

Pünkösd vasárnapján (május 19-én) kinyílnak a falusi porták kapujai Szigetújfaluban a Diófa utcában, ahol helyben készített sváb ételek és sütemények fogyasztására lesz lehetőség. Kézművesek kirakodó vására, különböző kézműves foglalkozások és zenés-táncos programok színesítik a rendezvényt.


TOVÁBBI PROGRAMAJÁNLÓ ITT

vissza