A TOP 3 Kis-Duna menti gyermekparadicsom

2023.08.02.

A TOP 3 Kis-Duna menti gyermekparadicsom

A fővárostól egy karnyújtásnyira, pezsgő programokkal, a vízpartiság minden előnyével és lehetőségeivel várunk Benneteket a Ráckevei Duna-ág és környékén! Teljen élményekben gazdagon az augusztus is, mutatjuk mivel!

Ráckeve gyerekszemmel

János Vitéz történetét ismerjük. De vajon mi a kapcsolat Ráckeve és János Vitéz között? Az eposz főhősét egy ráckevei lakosról, Horváth N. Jánosról mintázta a költő, kinek történetét Ács Károly helyi költő, joghallgató és nyelvész mesélte el Petőfinek Kecskeméten 1843-ban, ahol Jókai Mór mutatta be őket egymásnak.

A János Vitéz Meseúton, a 12 kis faházikóban felállított jelenetet megcsodálva nem csak a történetet idézhetitek fel újra, de megismerkedhettek a város több csodás és egyedi látnivalójával is. Fedezzétek fel együtt!

Állati jó programok

Két kisvasút, három játszótér és számos „extra” is várja látogatóit megannyi hazai háztáji és erdei vadfaj mellett a szigethalmi Vadasparkban. De találkozhatunk egyéb földrészek lakóival is, mint például kenguruval, ara papagájjal, alpakákkal és antilopokkal.

A szigetbecsei élménymajorban is hasonló állatok várnak Titeket, azonban e hely az elhelyezkedése miatt is különleges. A Duna közelségében a park közvetlen szomszédságában akár szállást is foglalhattok és kipróbálhatjátok a kenuzást is, vagy kerékpározhattok egyet egészen a Tassi zsilipig.

Fesztiválra fel!

A szünidő egyik legváltozatosabb gyermekek szóló programsorozatának szervezői idén is kitettek magukért! A szigetszentmiklósi Summerfest és a ráckevei Kis-Duna Vízi Fesztivál szervezői többek között táncházzal, mesterségek bemutatójával, interaktív gyermek színházi előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, és kincskereső játékkal várják a kisebbeket és nagyobbakat. Az augusztus 15-20. között megrendezésre kerülő programokon vízi-élmények is lesznek, semmiképp ne hagyjátok ki! Fesztiválra fel!

További programok és látnivalókért katt ide!

vissza