5 indok, amiért a Ráckevei Duna-ág és környékét felfedezd!

2020.05.15.

5 indok, amiért a Ráckevei Duna-ág és környékét felfedezd!

Kellő körültekintéssel és óvatossággal, de ismét útra kelhetünk, hogy szabadidőnkben felfedezhessünk eddig nem látott érdekességeket, vagy visszatérhessünk azokra a helyekre, amelyekhez kedves emlékeink fűznek.

Az "óvatosság" és "körültekintés" betartásához többek között hozzátartozik az is, hogy lehetőségeinkhez mérten kerüljük a zsúfolt helyszíneket. Ezen a ponton teljesen jogosan merülhet fel bennünk a kérdés: "De hiszen nyáron sokan utaznak és a legkedveltebb helyszínek ilyenkor hazai vizeink partjai és a strandok! Így mégis miként kerüljük el a "tömörülést"?"

Szeretnénk segíteni e látszólagos ellentmondás feloldásában. Íme 5 tipp kirándulóhelyre, nyári kikapcsolódásra a Ráckevei Duna-ág és környékén (ahol a zsúfoltság elkerülhető):

1. "Vízen járás"

A "vízimádók" kenutúrákon szervezett formában, előre meghirdetett időpontokban, kis létszámú csoportban, az egész család számára is könnyedén teljesíthető távokon fedezhetik fel a Ráckevei Duna-ág rejtett kis öbleit, lagúnáit, és egyúttal akár egy igazi hajómalom működésével is megismerkedhetnek! Túraidőpontokért kattints ide!

A "kalandoros vízimádók"-nak pedig arra is van lehetősége, hogy önállóan barangolják be a Duna-ágat, saját kenuval, SUP-al, vagy túrakajakkal! Útvonal tippekért ide kattints!

Hajókirándulásainkat pedig itt találjátok!

Kerülj hangulatba itt!

2. Kétkeréken a környéken

Profiknak mehet egy nap alatt is a 90 km-es "Szigetkör", aki azonban az élménybiciklizést részesíti előnyben, mindenképp tegyen kitérőt útközben a látnivalókhoz!

A szintemelkedés elhanyagolható, azonban arra figyelni kell, hogy az útvonalak egy része főúton teljesíthető, így mindenképp ellenőrizd kerékpárod műszaki állapotát és kötelező felszereléseit a túra megkezdése előtt!
Útvonaltippekért látogass el ide, ha pedig a Csepel-szigeti Bringakör túra kelti fel érdeklődésed, akkor oda kattints!
Jó hátszelet!

3. Skanzen és Vadaspark

Részt vettél már "élő történelemórán"? Ha kíváncsi vagy, milyen egy Árpád-kori (múzeum) falu, vagy kipróbálnál egy korabeli mintára készült hajót, akkor a szigethalmi Emese Parkban a helyed! 

Az időutazást össze is kötheted egy kisvonatozással is, a "szomszédban" ugyanis a szigethalmi Családi Vadasparkban az sokféle barátságos állat mellett ezt is megtalálod!


4. Halra fel!

Nincs nyár lángos és sült hal nélkül és kirándulás / evezés / biciklizés közben bizony igény is támad arra, hogy betérjünk valahová néhány finom falatra!
Ha már megvan a programterved, de tanácstalan vagy, hol állj meg ebédelni, vacsorázni, vagy sütizni-fagyizni itt találsz segítséget!

Kedvcsinálóként pedig katt ide!


5. Vidd haza a kis-dunai ízeket!

Egy jó hangulatú közös főzés is ugyanúgy része a klassz nyári programoknak, mint a kirándulás - mégsem kell kimozdulnotok, ha épp úgy tartja kedvetek!

Lepd meg családod, vagy barátaid egy finom halászlével és ínycsiklandó fahéjas fánkkal! Ez utóbbi egyébként egy igazi sváb édesség - a Csepel-szigeten élő svábok hagyományőrző programjainak elengedhetetlen része.

Az ételek receptjét megosztjuk Veletek, próbáljátok ki!

vissza