A 10 legjobb program a Ráckevei Duna-ág és környékén

2019.05.22.

A 10 legjobb program a Ráckevei Duna-ág és környékén

A Ráckevei Duna-ág és környéke térségében, mindössze néhány kilométernyire délre a fővárostól, különleges, akár több napra szóló élményekkel gazdagodhatnak.

Ezzel a rövid összefoglalóval szeretnénk segíteni tájékozódását és röviden bemutatni a környék legérdekesebb látnivalóit.

Kellemes, élményekben gazdag időtöltést kívánunk!

Csepel Autó Gyártmánymúzeum - Szigetszentmiklós

Hét üzemképes jármű mellett járműfőegységek, a különböző járművek makettjei, korabeli fényképek és rendkívül részletes műszaki leírások tekinthetőek meg itt. A kiállított tárgyak egy része az ÁTI-Sziget Ipari Park, míg más részei magángyűjtők birtokában vannak. 

A Múzeum áprilistól október végéig, előzetes bejelentkezés alapján, élő tárlatvezetéssel, hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között látogatható.

A tárlatvezetés hossza min. 45 perc. 
További információ: www.sargahaz.com


Hajómalom - Ráckeve

2010 óta az egyik legkedveltebb ipartörténeti emlék a térségben: Magyarország első rekonstruált és működő hajómalma. Lakossági kezdeményezésre került sor a malom újjáépítésére 2007-2010 között az eredeti írásos emlékek, dokumentumok, fotók, rajzok alapján. A malom háromféle lisztet őröl, melyből a látogatók vásárolhatnak is a molnártól.

További információ: http://hajomalom.rackeve.hu/

Fedezd fel a Hajómalmot és a múzeumot ITT


Családi Vadaspark - Szigethalom

Kellemes környezetben állatsimogatóval, állatetetéssel, pónilovaglási-, és piknikezési lehetőséggel, játszótérrel várja látogatóit.

Magyarország legkisebb személyszállításra alkalmas kisvasútját is kipróbálhatják a vendégek külön díj ellenében. A vonatsín rendes vasúti sínből készült, ennek ténye, illetve a kisvasút méretei miatt hazánkban egyedülálló látványosság, és élmény!

További információ:  www.szigethalmivadaspark.hu

 

 

Szigetcsépi szabadstrand

Az elmúlt években folyamatosan szépülő szigetcsépi strandon röplabda pálya, homokos focipálya, gyermekjátszótér, kikötési lehetőség, bringatároló, parkoló, mellékhelyiség, büfé várja a felfrissülni vágyókat. 

 

Nagyboldogasszony szerb templom - Ráckeve

Magyarország egyetlen fennmaradt gótikus szerb-ortodox templomát találjuk Ráckevén.

A török időkből fennmaradt egy legenda, miszerint egy janicsár fegyverével átdöfte a templom egyik ikonját, de amikor kilépett az ajtón, rögtön meghalt. Emiatt a török sereg nem rongálta meg a keresztény templomot. Az átdöfött ikon egyébként megtekinthető Szentendrén, az Ortodox Múzeumban.

Virtuális tárlatvezetés ITT

 

"Csónakos" piac - Ráckeve

Szerdán és szombaton helyi és környékbeli termelőkkel, árusokkal telik meg a Szegedi Kis István sétány és nyüzsgő piaccá alakul a Duna part.

 

Ínyencek kattintsanak IDE!

A borkedvelő utazóközönségnek bizonyára nem kell bemutatni a szigetcsépi Gál Szőlőbirtok és Pincészetet. A családi vállalkozás mintegy 70 hektárnyi területen gazdálkodik a szigetszentmártoni dűlőkön, de 2011-től a Balaton-felvidéken termett nemes fajtákkal is gazdagodott az amúgy is széles borkínálat. A közelmúltban kapott nemzetközi elismerésük, hogy Balaton-felvidéki Chardonnay boruk a világ 10 legjobb Chardonnay-i közé került.

Minőségi fajtaösszetételben a Rajnai rizling, Olaszrizling, Szürkebarát, Ezerjó, Cserszegi fűszeres, Nektár, Kékfrankos, Pinot noir és a Cabernet sauvignon a meghatározó.

Női borászként első alkalommal Gálné Dignisz Éva méltán érdemelte ki 2013-ban az „Év Borásza” címet.

További információ: www.galpinceszet.hu

Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál

Augusztus 11–20., Szigetszentmiklós (több helyszínen)

Az idén már 26 éves jubileumát ünneplő Summerfest a Kis-Duna mente térség legkiemelkedőbb kulturális programja, mely három településen – Szigetszentmiklós, Tököl, Százhalombatta – zajlik azonos időszakban. A magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek mellett közel 20 ország művészeinek magas színvonalú produkcióit nézhetik. A gazdag programkínálatban koncerteket, gyermekszínházi programokat és az elmaradhatatlan Táncpanoráma előadásait élvezhetik, melynek műsorában 4-5 külföldi együttes mutatkozik be. Augusztus 20-án a néptáncegyüttesek felvonulása és fergeteges gálaműsora zárja az eseménysorozatot.

További információk: www.summerfest.szigetszentmiklos.hu

Kenutúra és hajókirándulások a Kis-Dunán

A vezetett kenutúrákat vagy a hajókirándulásokat a Kis-Duna szigetei, öblei és lagúnái teszik változatossá és izgalmassá.

A vízi élmények mellett a részt vevők akár az ország egyetlen működő hajómalmának működésével is megismerkedhetnek és az ott készült lisztet meg is vásárolhatják.

További információ:

https://www.kisdunamente.hu/csaladoknak-ajanljuk/hajokirandulasok-a-rackevei-duna-agon/39279/

https://www.kisdunamente.hu/kenuval-a-kis-dunan/

vissza