Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál

Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál

A fesztivál 26 éves múltra tekint vissza, célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyar Nemzet folklórkincsének gazdagságára, oly módon, hogy évente 20 más nemzetet hívnak meg a világ minden tájáról, ezzel is érzékeltetve felelősségünket a saját kulturális értékeink őrzésében és ápolásában.

A fesztivál Kis-Dunai Népzenei és Néptánctalálkozó elnevezéssel indult Ráckevén 1987-ben, és nőtte ki magát nemzetközi folklór fesztivállá. A fesztivál három településen – Szigetszentmiklós, Tököl, Százhalombatta – zajlik azonos időszakban. 

A Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál a Kis-Duna mente térség legkiemelkedőbb kulturális programja minden év augusztusában. A szervezők fő célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása, népszerűsítése és terjesztése a Magyarországra érkező országok művészeinek, valamint a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú egyedi produkción keresztül.

Minden évben gazdag programkínálattal találkozhatunk: koncertek, gyermekszínházi programok és az elmaradhatatlan táncpanoráma előadások.

A rendezvény minőségi elismerése, hogy a CIOFF (Nemzetközi Néptáncfesztivált Szervezők Világszövetsége) védjegye alá tartozik

A fesztivál szervezői különös figyelmet fordítanak a gyerekekre, akiknek külön programot állítottak össze.

A szigetszentmiklósi részletes program és információk a honlapon érhetőek el.

A százhalombattai programok és információk itt érhetőek el.

A tököli programok és információk itt érhetőek el.

vissza