Kenutúra a Kis-Dunán: Ökotúra a ráckevei vízivilágban

Kenutúra a Kis-Dunán: Ökotúra a ráckevei vízivilágban
Kategória:sport, túra, hajó
Helyszín:Ráckeve - Keszeg sor 7.
Időpont:2024. July 07. (Sunday)

Az egy napos könnyed kenutúra Ráckevét és környékét mutatja be a víziélet szépségeivel. A túrát azoknak ajánljuk, akik csak most ismerkednek a kenuzással, és egy szép napot szeretnének eltölteni a természetben a vízen. A gyülekező reggel 8.30-9.00 között történik. Kilenc órától rövid felkészítést tartok a kenuzásról annak érdekében, hogy megismerjük az evezés és a kenuzás alapjaival.

Egy kis gyakorlóevezés után nekivágunk a Kerek-Zátony sziget megkerülésének. A sziget hossza 1,3 km, észak-déli irányban helyezkedik el, a város alatt. Elhaladva a kiindulási pontunk előtt megcsodálhatjuk a Senki-szigetet, amely természetvédelmi terület a maga állat és növényvilágával.

A városba visszaérve megnézzük a Kis-  Duna egyetlen működő hajómalmát, mely gyönyörű ékköve városunknak. A könnyed pihenés után újra vízre szállunk északi irányba, és az Árpád-híd alatt átevezve elérjük a Balabán lagúna bejáratát. A 3-4 m széles, fákkal benőtt vadregényes helyen végighaladva ( 1200m ) napsütéses időben találkozhatunk teknősökkel, hattyúkkal, hidak alatt bujkálunk, majd visszajutunk a soroksári-Duna főágába. Innen már csak visszatérve a kiindulási pontra leülünk, és elfogyasztjuk a jól megérdemelt ebédünket.

Paraméterek:
Távolság: 10 km
Nehézségi szint: könnyű

Ár: 7900 Ft.-/ fő
(Az ár tartalmazza a kenutúrán kívül a
belépőt a hajómalomba, és egy 1,5l-es ásványvizet)

A túrát csak 15 fő esetén indítjuk!

További időpontok: 08.25

Vissza