Kenutúra a Kis-Dunán: Angyali-sziget kerülő túra

Kenutúra a Kis-Dunán: Angyali-sziget kerülő túra
Kategória:sport, túra, hajó
Helyszín:Ráckeve - Keszeg sor 7.
Időpont:2024. May 26. (Sunday)

Angyali-sziget kerülő túra

A telephelyről elindulva megkerüljük a természetvédelmi területet Ráckeve szívében, a Senki-szigetet. Az Árpád-híd alatt átkelve a fűzfák által bújtatott Balabán-lagunához érünk.

A lagúna gazdag növény- és állatvilágát nem megbolygatva átkelünk a 1,2 km hosszú, hidakkal keresztezett csatornán. A kiságból kijutva a déli irányba nézve a túlparton találjuk a Malom-öblöt, amely valaha Mátyás király dunai flottájának volt a kikötőhelye.

Északi irányba körbeevezzük az Angyali-szigetet, amely Ráckeve legnagyobb szigete. A sziget északi területe még szinte érintetlen vadon, belső tavacskái költő- és ívóhelyek. A szigetet itt egy kis lagúna szeli ketté, amelyen keresztül a keleti ágat érjük el, majd visszafelé csordogálva találjuk a kiskunlacházi strandot, ahol pihenünk egyet.

Újult erővel dél felé evezve átkelünk ismét a Balabán-lagunán, majd kiérve átszeljük ismét Ráckeve városát, ahol a hosszú túra energiapótlására elfogyasztjuk a késői ebédünket. Ennek befejeztével lassan hazaevezünk a telephelyig. Szigetek, öblök, lagúnák teszik izgalmassá a vízi életet, a víz minősége évek óta kiváló, fürdésre alkalmas.

Paraméterek:
Távolság: 14 km
Nehézségi szint: könnyű

Ár: 7900 Ft.-/ fő
(Az ár tartalmazza a kenutúrán kívül a 1,5l-es ásványvizet )

A túrát csak 15 fő esetén indítjuk!

További időpontok: 06.23; 08.11; 09.08

Vissza