Főtéri Esték

Főtéri Esték
Kategória:színház, koncert
Helyszín:Taksony - Zenepavilon Taksony Fő tér
Időpont:2019. június 07. (péntek)

A 2009-ben átadott főtér a templom csodálatos kertjéhez kapcsolódva kiváló helyszínt biztosít a nyáresti koncertekhez. A pódiumként szolgáló zenepavilon különleges gongsorral büszkélkedik, mely megszólal a főtéri esték kezdetén is. A koncertek zenei palettája a skót-dudától a gospelig, a görög zenétől a rock and rollig terjed. Nagy hagyománya van a harmonika-esteknek és a fúvósmuzsikának.

Idei I. Főtéri koncertünk ismét a kisgyermekeknek szól, nekik szeretnénk kedveskedni egy igazán vidám és hangulatos gyermekműsorral. A Búgócsiga Zenede ismert gyermekdalokat, népdalokat, mondókákat és kiszámolókat szólaltat meg saját feldolgozásban, egyedi hangzással, különböző zenei stílusokat bemutatva, évszaknak, ünnepnek megfelelően. A koncert során a zenészek bemutatják a hangszereket, a teljes körű szórakoztatás érdekében pedig jelmezekbe bújnak a zenekar tagjai, és vicces párbeszédekkel, egyedi zenei aláfestésekkel gazdagítják műsorukat. Repertoárjukban szerepel többek között a Tücsök és a hangya mese, a Nyuszi mesék, valamint, A Három kismalac és a farkas története is.

A Búgócsiga Zenede 2007-ben fiatal zeneakadémistákból alakult formáció. A zenekar interaktív, humoros előadásaikról ismert. Rendszeresen fellépnek a Müpa vasárnapi Cifra Palota alkalmain, emellett találkozhatunk velük országszerte a különböző családi- és gyerekrendezvényeken. A Csigák műsorai nemcsak a 2-10 éves gyermekek, hanem a szüleik számára is élvezetesek. A zenekar tagjai olyan alapanyaghoz nyúltak, amely közel áll a korosztály szívéhez: mondókákat, népdalokat, kiszámolókat kerestek, majd ezeket az ismert szöveg- és dallammotívumokat virtuóz improvizációs készségük révén modern, mesés gyerekműsorrá változtatták.  

A zenekar tagjai:

Farkas Sára “Sári csiga” – fuvola, ének
Fánczi Gábor “Funky csiga” – basszusgitár, ének
Farkas Áron “Iron csiga” – gitár, ének
Farkas Izsák “Newton csiga” – hegedű, ének
Harmath Dénes “Dini csiga” – zongora, ének
Weisz Nándor „Nándi Csiga” – dob, ének

Mindenkit szeretettel várunk június első péntek estéjére a Fő tér kellemes hangulatú környezetében egy minden generáció számára interaktív és intellektuális szórakoztatást nyújtó koncertre.

Az utolsó koncerten zongoraestre hívunk minden érdeklődőt szeretettel. Fekete Bálint zongoraművész önálló estjén legfőként saját szerzeményeit mutatja be, eddig megjelent albumaiból válogatva. Örömmel értesültünk, hogy idén jelent meg második lemeze, mely majd a koncerten is megvásárolható lesz.

További információ: 
24/477-367
muvhaz@taksony.hu
ww.taksony.hu

Vissza