Dunaharaszti mesebeli sziget rendszere

Dunaharaszti mesebeli sziget rendszere
Kategória:sport, túra, hajó
Helyszín:Dunaharaszti - Hajóállomás Dunaharaszti
Időpont:2020. augusztus 02. (vasárnap)

Szigetszentmiklós a főváros agglomerációjában, a Csepel szigeten fekszik. Kevesen ismerik, de hosszú kilométeres kis lagúnák és védelem alatt álló úszó lápok birodalma. A túra célja ennek a vízi világnak a bemutatása. Tartsatok velünk egy 3-4 órás csavargásra és éljétek át ezt a természeti csodát úgy, ahogy csak keveseknek adatik meg.

A Ráckevei-Dunán, Szigetszentmiklós térségében húzódó, összesen 700 hektár területű úszóláp különleges képződmény, amelynek fő szövetét a nád gyökérzete alkotja. A nádállomány ránő a vízre, és sűrű gyökérzetével másfél-két méter vastag szövetet képez, amely a vízen úszik. Ezen a lebegő aljzaton tőzegmohák telepszenek meg, a láp növényzetét nagyrészt nád, sás, gyékény alkotja, amelyeknek gyökérrendszere egyre vastagodva, gyarapodva egy vízen lebegő, vastag, korhadó növénytakarót hoz létre. Ezt az egyedülálló ökológiai társulás számos vízi állatnak, rengeteg madárnak és kétéltűnek ad otthont. Figyelmesen nézelődve tucatnyi állatfajjal találkozhatunk, elsősorban madarakkal, békákkal, siklókkal. Ez a természeti jelenség Európa második legnagyobb úszólápja.

A túra gyerekbarát, szinte áll a víz. Amit mi adunk: szakszerű túravezetés, tengeri kajakok, evező, mentőmellény, spritzdeck. Amit hoznod kell: ennivaló és innivaló, továbbá egy teljes szett váltóruha.

Túra ára 4000 Ft/fő

Ha felkeltette az érdeklődésed, írj és küldjük a foglaláshoz szükséges infókkal a hírlevelet.

https://www.facebook.com/Kajakszafarihu-200751043297158/

Vissza