„Tüske” III. kiskunlacházi Párlatfesztivál

„Tüske” III. kiskunlacházi Párlatfesztivál
Kategória:egyéb
Helyszín:Kiskunlacháza - Petőfi Művelődési Központ és Könyvtár
Időpont:2024. February 24. (Saturday)
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a III. kiskunlacházi „TÜSKE” fesztiválra (párlatversenyre) 2024. február 24-én!
VERSENYFELHÍVÁS
Az Ön gyümölcséből készül a legfinomabb párlat?
Mindenki a csodájára jár a környezetében a párlata zamatának?
Akkor Kiskunlacháza térségi párlatkészítő versenye Önnek szól!
Jelentkezési határidő: 2024. febr. 2. a regisztrációs lap leadásával, ami személyesen a Művelődési Központ információs pultjánál vagy a palne.repas.kamilla@muvhazkkl.hu e-mail címen igényelhető.
Maximum 3 tétel nevezhető fejenként.
Versenyszabályzat:
A nevezés feltétele:
– Jelentkezési lap megfelelő kitöltése, és határidőn belül történő leadása. (2024. febr. 2. a kitöltött regisztrációs lap leadásával)
– A nevezett párlatból minimum 0,35 liter űrtartalmú mennyiség leadása – bírálás céljából – a Művelődési Központ erre kijelölt átvevő-irodájában, melyről az információs pultnál tájékoztatják.
Egy versenyző maximum 3 versenytétellel indulhat. A versenyen indulóknak fajtánként minimum 1 x 0,35 liter versenymintát kell beküldeniük.
A beküldött mintán fel kell tüntetni a készítő nevét, az alapanyag gyümölcsfaj (esetleg fajta) megnevezését, az alkoholfokát, az évjáratot és amennyiben ágyas/mézes termékről van szó, ennek megnevezését. A verseny kiírójának a benevezett termékeket joga van rendezvényen megjeleníteni, kóstoltatni a közönség számára, így javasolt reprezentációra alkalmas kiszerelésben beküldeni.
Az elfogulatlan bírálat névtelenül zajlik, a beküldött minták sorszámozásával, pontozós bírálati rendszerben történik, az alábbiak szerinti maximális pontszámmal:
– Tisztaság
– Aroma, karakter
– Szájérzet
– Utóérzet, harmónia
A szervező teljes felelősséget vállal versenyben résztvevő termékek anonimitása megőrzésének ellenőrzéséért az eredmények kihirdetéséig.
Amennyiben szeretné a rendezvényen résztvevőket személyesen kínálni a párlatból, a rendezvény ideje alatt lehetőséget biztosítunk kitelepülésre. Ezzel kapcsolatos szándékát kérjük, a jelentkezési lapon jelezze!
A verseny meghirdetésének köre: Kiskunlacháza Város és agglomerációja
Vissza