Kisdunamente ajánló

A Budapesttől délre található Csepel-sziget sokszínű nemzetiségi hagyományokkal és kultúrával rendelkezik. Települései - az ország közepén - gyöngyszemként helyezkednek el a Ráckevei-(Soroksári) Duna-ág mentén, kulturális, gasztronómiai és szabadidős tevékenységek számtalan variációjával várva az ide érkezőket.

A sziget nemzeti történelmünk kezdetének legendás hírű színhelye, neve a Honfoglalás korából származik: Árpád vezér lovásza volt Csepel, aki itt tartotta a honfoglaló sereg lovait.

A „Duna” és „Ráckeve” az első „hívószavak”, melyek először eszünkbe jutnak, de ne feledkezzünk meg az ezer más kikapcsolódást kínáló lehetőségről sem:

  • a történelmi tematikus park (Emese Park),
  • a megye egykoron legnagyobb ipari létesítményeként működött Csepel Autógyár területén található egyedülálló gyártmánymúzeum Szigethalmon,
  • a Hajómalom Múzeum Ráckevén,
  • és a Nagyboldogasszony szerb templom ugyanitt,
  • André Kertész fotóművész Emlékmúzeuma Szigetbecsén,

mind kihagyhatatlan látogatóhelyek.

Emellett érdemes betérni a Gál Szőlőbirtokra is Szigetcsépen, hogy megismerjék a 2013. év „Év Borásza” címet méltán kiérdemelt Gálné Dignisz Éva és családjának díjnyertes borkínálatát.

A nemzetiségi kultúrát keresőknek többek között az augusztusi Summerfest Folklórfesztivál tököli és ráckevei eseményeit, valamint a lórévi Szerb Színház és szerb búcsú programjait ajánljuk, míg az extrém sportok kedvelői a sétarepülést próbálhatják ki a tököli reptéren, vagy a Kalandgyár akadálypályáin tehetik próbára erőnlétüket – időjárástól függetlenül.

Minden évszakban élményt kínálunk, várjuk szeretettel!

Kapcsolat

Űrlapunk segítségével könnyen felveheti velünk a kapcsolatot!

Nevem *:
Email címem *:
Telefonszámom *:
Kérdésem *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!