Vigyázz, kész, rajt! - (családi) futónapok a Kis-Duna mentén

2023.02.10.

Vigyázz, kész, rajt! - (családi) futónapok a Kis-Duna mentén

A rajtpisztolyok ugyan csak áprilisban dördülnek el, a nevezés azonban már télen elindul a Kis-Duna mente térség két legnagyobb futóversenyére!
A ráckevei starttal induló Kis-Duna Maraton inkább a hosszabb táv kedvelőit, míg a Miklósi Futónap inkább a család apraját-nagyját csábítja mozgásra.

Idén 6. alkalommal rajtol április 2-án a Kis-Duna Maraton. A verseny leghosszabb távja a Ráckeve-Dömsöd-Tass-Makád-Szigetbecse útvonalon, míg a legrövidebb, 10 km-es táv Ráckevén belül zajlik.

A verseny egyik különlegessége az erre az alkalomra készített technikai póló, amelyen idén a város ipartörténeti műemléke, legkedveltebb látnivalóinak egyike, a Hajómalom található.

További fontos információ, hogy a program az "Ötpróba" mozgalom hivatalos állomása. Mit jelent ez? Azon általános célon kívül, hogy a lehető legtöbb ember életében mindennapos örömforrássá váljon a sport, olimpikonokkal találkozhatsz, inspriálódhatsz, számodra új sportágakat ismerhetsz meg, és nem utolsó sorban értékes pontokat gyűjthetsz a próbák teljesítésével, melyeket az olimpiával kapcsolatos nyereményekre válthatsz be. Bővebb információ a rendezvényről és a nevezésről.

Április 16-án Szigetszentmiklóson összesen 6 különböző távban állnak rajthoz a futók. A rendezvény célja itt sem más, mint a sportolás népszerűsítése, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 18 éves korig háromféle távban indulhatnak a fiatalok.

A Miklósi Futónap egy igazi, családias hangulatú program,a futás mellett számos kísérőprogram teszi még élménydúsabbá a napot.

Jelentkezzetek!

vissza