Kis-Duna menti "Leg"-ek - felfedezőknek

2022.05.09.

Kis-Duna menti "Leg"-ek - felfedezőknek

Legnagyobb, legmagasabb és legkülönlegesebb.
Tudtad, hogy hazánk néhány "leg"-je Budapesttől egy karnyújtásnyira, a Ráckevei Duna-ág és környékén található? Fedezd fel!

Az egykoron Pest megye legnagyobb ipari létesítményeként működő Csepel Autógyár hatalmas területén ma ipari park működik, de a gyár mintegy 50 éves mútját bemutató tárlat is helyet kapott a szigetszentmiklósi területen. A hét üzemképes Csepel "termék" önmagában is izgalmas, azonban a tárlat elmaradhatalan része az élőszavas idegenvezetés, amiben a fiatalok és a nosztalgiázni vágyók is megtalálhatják saját történetüket.

1985 óta ipari műemlék a szintén Szigetszentmiklóson található Lakihegyi adótorony, amely a maga 314 méteres magasságával 1933-as átadása óta hazánk legmagasabb építménye.

Malom a Dunán? Igen! A már önmagában is unikum "múzeum" egy ráckevei séta alkalmával kihagyhatatlan látnivaló! Végigkövethetjük, hogyan lesz a búzaszemből liszt, amit a tárlatvezetést követően akár meg is vásárolhatunk. Ha pedig szerdán, vagy szombaton érkezünk, akkor garantáltan beszippant a piaci hangulat is!

  

A felfedező videó ide kattintva indul.

 

vissza