Kis-Duna menti nyári „flow”

2024.06.11.

Kis-Duna menti nyári „flow”

Adott egy békésen csordogáló, zegzugos, növényekben dús, élővilágban gazdag folyó, melynek csendjét időnként egy berregő csónakmotor, vagy evezők sietős, egyenletes csapkodása töri meg. Nyaranta néha fürdőzők élénk zsivalya, vagy a sétányokon andalgók társalgása hallatszik.„Chillezős” helyek

A remek streetfood ételkínálattól a retró érzésen át a modern kényelemig várnak a vízparti vagy partközeli „kiülős”-, és vendéglátóhelyek a Kis-Duna mentén. A különbözőségük ellenére egy nagyon fontos hasonlóság van ezekben a helyekben: könnyedség jellemzi őket és az a „chill érzés”, amit egy nyári napban keresünk.

A kerékpárral vagy vízi járművel érkezők parkolása is megoldott, érkezz bátran így! Kora nyártól egészen szeptember közepéig (vagy picit tovább is) be tudsz térni egy frissítőre gyerekestül, nagymamástul, barátostul vagy akár kettesben a pároddal!

Szabadstrandok a Ráckevei Duna-ág mentén

A szigetcsépi szabadidőpark és strandbüfé igazi családi szabadstrand! A hatalmas, árnyékot adó fákkal övezett, jól belátható plázson a víz lassan mélyül, így kisebb gyerekkel is ideális fürdőhely. A strandröplabdapálya a játszótér és a kulturált mosdó is igénybe vehető a vendégek számára díjmentesen, az ott található büfékben pedig a kedvelt strandételek és frissítők széles skálája található meg.

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand is kedvelt helyszín, a Kis-Duna ezen partszakaszáról szép kilátás nyílik a városra. Ráckeve sok érdekességet rejt még, amelyeket gyerektársaságban is érdemes felfedezni: a János Vitéz meseút 12 házikójának kinyitásával nemcsak a közismert történet egyes jelenetei elevenednek meg, hanem a város nevezetességeivel is megismerkedhettek! A Hajómalomban tartott őrlésbemutató pedig sokak kedvence, hiszen végigkövethető, hogyan lesz a búzaszemekből liszt.

+1 TIPP

Nyári kertmozi a szigetszentmiklósi Duna parton június 12-től augusztus 28-ig szerda esténként. Ne hagyd ki!

vissza