FESZT csak a Duna! - Fesztiválok a Kis-Duna mentén

2021.07.05.

FESZT csak a Duna! - Fesztiválok a Kis-Duna mentén

Adott egy békésen csordogáló, zegzugos, növényekben dús, halakban gazdag folyó, melynek csendjét időnként egy berregő csónakmotor, vagy evezők sietős, egyenletes csapkodása töri meg. Néha fürdőzők élénk zsivalya, vagy a sétányokon andalgók társalgása. Esetleg a piaci nyüzsgés, merthogy a Ráckevei Duna-ág mentén még az is van.

De mi minden található még itt?

Ipari műemlékek, mint például hazánk legmagasabb építménye a Lakihegyi adótorony, vagy az évente 60-80 mázsányi lisztet is leörlő ráckevei Hajómalom! De említhetnénk az évről évre díjnyertes borokat prezentáló Gál család családi pincészetét is, vagy a fantasztikus szabadstrandokat. A környék TOP 10-ét itt találod!

A nyári rendezvények csúcspontjai pedig az augusztusi Summerfest fesztivál és a Kis-Duna Vízi Fesztivál, melynek programjai azért biztosítanak annyi szabadidőt, hogy a TOP 10 valamelyikét azért még fel tudjátok keresni.

A Summerfest 28 évvel ezelőtt három város Százhalombatta, Tököl és Ráckeve összefogásával indult és napjainkra hazánk legnagyobb folklóreseményévé vált. 2018-tól Ráckeve helyett Szigetszentmiklós lett a harmadik fogadó város.

2020-ban a világjárvány okozta korlátozások miatt a nemzetközi tartalmak on-line formában tudtak megjelenni, de a fesztivál programgazdagságát a hazai kiváló produkciókon túl a magyarországi nemzetiségek bemutatóival, valamint a hazánkban élő kubai, brazil és afrikai táncosok és zenészek előadásaival erősítették. Sajnos még az idén sem lesznek külföldi vendégművészek, de ennek ellenére remélhetőleg mindenki talál magának megfelelőt a fesztivál programjai között!

A gyermekeket délutánonként színházi-, és bábelőadások, mindenféle "babrálás" és rengeteg játék várja! Aug. 14-én a Kis-Duna Családi napon pedig ezeket a programokat még csónakázás és Tanösvényi túra egészíti ki.

A Kis-Duna Vízi Fesztivál egyik csúcspontja pedig a Lampionos Csónakfelvonulás!

Gyertek, fedezzétek fel a Ráckevei Duna-ágat!

vissza