Fedezd fel a Csepel-szigetet kétkeréken!

2024.05.10.

Fedezd fel a Csepel-szigetet kétkeréken!

Kis-Duna mente és vidéke nem csupán a Duna partjának festői szépségével, hanem kerékpáros túraútvonalainak sokszínűségével is lenyűgözi az idelátogatókat. Ha szeretnél elmerülni a természet szépségében és felfedezni a környék kulturális kincseit, ne habozz felkeresni ezt a varázslatos vidéket, mely a Fővárostól csupán néhány kilométerre található.

Különleges, akár több napra szóló turisztikai kínálatát elsősorban a Duna határozza meg, de a vízi élmények mellett számos látnivalót és érdekességet is tartogat a kerékpárosok számára.

Többféle útvonalon járhatod be a szigetet, miközben meg tudsz állni felfrissülni, vagy épp betérni egy-egy érdekes látnivalóhoz.

Akár egy, vagy akár több napra érkeznétek, íme, néhány látnivaló a térségben, amiket mindenképp érdemes felkeresni kerékpárral is.

Fedezzétek fel az egyedülálló technikatörténeti gyűjteményt a Csepel Autógyár „termékeiből" Szigetszentmiklósón. Egyedülálló mérnöki mesterműként tartják számon Magyarország legmagasabb építményét, a Lakihegyi Adótornyot, ne hagyjátok ki! Ahogyan  az ország egyetlen működő hajómalmát Ráckevén sem, ahol hétvégenként őrlésbemutatóval is várják a látogatókat a molnárok. Ha már arrafelé jártok, akkor látogassatok el a hajómalomtól nem messze található a Tűztorony-kilátóba, amely egy szecessziós stílusú, tornyos városháza része. Térjetek be a Nagyboldogasszony-szerb templomba is, amely Magyarország egyetlen fennmaradt gótikus szerb temploma.

A kerékpárosoknak kínált élmények a Kis-Dunán változatos: nyáron sétahajókázás a Duna hullámain, őszi borkóstolók Gál Pincészetben Szigetcsépen, télen wellnessélmény az Aqua Land Termálfürdőben, és tavasszal könnyed túrák a tanösvény virágzó tájaiban.

Útvonaltippekért kattints ide, várunk szeretettel!

vissza