Ahová bármikor jöhetsz! Mozdulj ki Ráckeve környékén!

2021.02.15.

Ahová bármikor jöhetsz! Mozdulj ki Ráckeve környékén!

A dermesztő, sokszor szürke téli hónapok után végre megérkezett a tavasz, amikor újra kimozdulhatunk a szabadba és csodálhatjuk az ébredező természetet!
Ha szereted a vízpartot, könnyed kikapcsolódásra vágysz, vagy esetleg hosszabb elmélyülésre alkalmas helyet keresel, akkor a Ráckevei Duna-ág és környékén megtalálod a kedvenced! Van néhány tippünk, de egyéni kéréseddel is fordulj hozzánk bizalommal!

1. "Mesélő helyek"

Érdekes és olykor pikáns történetek, legendák keringenek egy-egy helyszín vagy látnivaló körül. Ha kedveled a "sztorikat", ezeket a helyszíneket feltétlenül keresd fel! Egyiknél-másiknál érdemes csónakba, kenuba, vagy SUP-ra pattani! Nincs sajátod? Itt találsz!

További kajak/kenu útvonalak és információk pedig itt érhetőek el!

2. Két kerékre fel!

Profik egy nap alatt "legyűrik" a kb. 90 km-es Szigetkört, akik azonban az élménybiciklizést kedvelik, mindenképp tegyenek kitérőt az útvonaluk környékén található látnivalókhoz!

A szintemelkedés elhanyagolható, azonban arra figyelni kell, hogy az útvonalak egy része főúton teljesíthető, így mindenképp ellenőrizétek kerékpárotok műszaki állapotát és kötelező felszereléseit a túra megkezdése előtt!
Útvonaltippekért kattintsatok ide!

3. Gyalogosan, mint a zarándokok...

Tudtad, hogy a Csepel-szigeten két zarándokút is áthalad, más-más útvonalon? A Mária-út M02-es jelzésű, Czestochowa-Međugorje útvonalának Szigetszentmiklós-Lakihegy - Halásztelek - Tököl - Szigetcsép - Szigetújfalu, míg a Magyar Zarándokút Szigetszentmiklós - Dunavarsány - Dabas - Ráckeve útszakasza halad keresztül a térségen.

Előbbi Tököl-Szigetcsép-Szigetújfalu szakasza a Nagy-Duna vízvédő gátján és később a pusztán keresztül vezet az "újfalui" kompig, a településeket szinte teljesen elkerüli. A "pusztai" szakaszon gyakran előfordul őz, vadnyúl és fácán is.

A Magyar Zarándokút útvonala pedig a Ráckevei Duna-ág oldalán "visz", itt aki nem szeretne Dabas felé kitérni, végigsétálhat a Kis-Duna mentén, az üdülőövezeteken keresztül Majosházától Ráckevén át egészen a Tassi-zsilipig.

Szeretettel várunk! 

vissza