A Ráckevei Duna-ág és környéke, mint borvidék? Igen...

2021.10.04.

A Ráckevei Duna-ág és környéke, mint borvidék? Igen...

Tudtad, hogy a Csepel-sziget egy része a legnagyobb magyarországi borvidékhez, a Kunsági Borvidékhez, azon belül is a Duna-menti körzethez tartozik?

Friss értesüléseink szerint befejeződött az olaszrizling, a chardonnay és a cserszegi fűszeres szüretelése a szigetcsépi, szigetszentmártoni és ráckevei dűlőkön. A szőlészek-borászok szerint nagyon ígéretes, szép borok várhatóak ebben az évben!

Ezen a vidéken a már említett fajtákon kívül a rajnai rizling és a zweigelt fajták érzik a legjobban magukat, de a kékfrankos, a kadarka, a pinot noir és az ezerjó is megtalálható a kínálatban.

Ha érdekel, kik állnak az e vidékről származó megannyi díjnyertes bor mögött, katt ide!

A Gál Szőlőbirtok és Pincészet évről évre több magyar és nemzetközi versenyen méretteti meg borait és bizony rendre igen szép eredményeket érnek el. A júliusban Párizsban megrendezett Vinalies Internationales borversenyről például a 2020-as évjáratú Cserszegi fűszeres és Olaszrizling arany-, illetve ezüstéremmel tért haza. Az idei Vinagora versenyen pedig "Anna Rosa" gyöngyözőboruk "Champion díj"-ban részesült.

Erdős Bálint családi borászata Ráckevén található. A szorgalom, a családi összefogás itt is elengedhetetlen hozzávalója a sikernek, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy Bálint borai is megtalálhatóak a helyi és környékbeli éttermek kínálatában. 

Erdős Bálint Borászata: 2300 Ráckeve, Kastély u. 2.

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: 2317, Szigetcsép, Szőlőtelep

 Mit csináljak a környéken?

vissza