A ráckevei borok presbitere és a Csepel-sziget Anna Rosa-ja

2020.09.14.

A ráckevei borok presbitere és a Csepel-sziget Anna Rosa-ja

Tudtad, hogy a Csepel-sziget egy része a legnagyobb magyarországi borvidékhez, a Kunsági Borvidékhez, azon belül is a Duna-menti körzethez tartozik?

Már javában zajlik a szüret a szigetcsépi, szigetszentmártoni és ráckevei dűlőkön és a szőlészek-borászok szerint nagyon ígéretes, szép borok várhatóak ebben az évben!

Ezen a vidéken a cserszegi fűszeres, a rajnai rizling, az olaszrizling és zweigelt fajták érzik a legjobban magukat, de a kékfrankos, a kadarka, a pinot noir és az ezerjó is megtalálható a kínálatban.

Ha érdekel, kik állnak a megannyi díjnyertes bor mögött, katt ide!

Erdős Bálint a ráckevei családi borászatuk vezetője nagy családban él, feleségével 6 gyermekük van. A szőlészet-borászat mellett pedig presbiteri szolgálatot is teljesít a helyi református közösségben.

És ki (vagy mi) Anna Rosa?

Anna Rosa a szigetcsépi Gál Szőlőbirtok és Pincészet egyik legfiatalabb "tagja". Kékfrankos alapú gyöngyöző rozébor üde, szamócás és málnás jegyekkel. Jól behűtve kiváló frissítő az indián nyári napokra (is).

A "kiassszony" nem mellesleg a 2013-ban az Év Borásza címet elnyert Gálné Dignisz Éva és férje, a szőlész Gál Csaba unokája.

Erdős Bálint Borászata: 2300 Ráckeve, Kastély u. 2.

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: 2317, Szigetcsép, Szőlőtelep

 Mit csináljak a környéken?

vissza