Szigethalmi Családi Vadaspark

A Csepel-sziget egyetlen állatparkja 2014 augusztusában Szigethalmon nyitotta meg kapuit.

A park építési munkálatai 2009-ben kezdődtek. Az első ütem 5évet vett igénybe, a nyitásig. Azóta a park folyamatosan fejlődik és ezen eltelt idő alatt szinte minden berendezési tárgyat, amit eredetiben építettek, mára szebbre, jobbra cserélték.

Fő céluk az állatok védelme, befogadása, ellátása, ha szükséges kezelése.

A park családi vállalkozásként üzemel és dolgozik azért, hogy a bekerülő állatokat a lehető legjobb körülmények között tudják tartani, mindezt összhangba hozva a látogatási igényekkel. Így a park korlátlan állatkerti működési engedéllyel rendelkezik.

A park lakói főként a hazai háztáji állatfajták, valamint a hazánk erdeiben található vadfajok. De megtalálhatóak egyéb földrészek lakói is, mint például kenguru, ara papagáj, alpaka, antilop, sül…

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az oktatásra, ezért lehetőség van előzetes bejelentkezés alapján csoportok szakvezetésére is.

A Vadaspark területén található 3játszótér, büfé, mosdó pelenkázóval, erdei kisvasút, egy hatalmas ingyenes parkoló, egy ingyenesen használható gördeszkapálya és egy pump track pálya is. A kisvasut egész évben működik.

vissza