Érdekességek

Csepel Autógyár Gyártmánymúzeum

Csepel Autógyár Gyártmánymúzeum

1928-ban nyitotta meg kapuit a – később csak Dunai Repülőgépgyárként ismert gyár Szigethalom - Tököl - Szigetszentmiklós határában. Az egyedülálló gyűjtemény az ÁTI-SZIGET Ipari Park területén található az 59-es számú épületben.

tovább
Úszóláp

Úszóláp

Európa második legnagyobb úszólápját találjuk Szigetszentmiklóson, a Ráckevei-Duna ágán, az egyedülálló természetvédelmi értéket testközelből tanulmányozhatjuk a rendkívül hangulatos tanösvényen.

tovább
Hajómalom

Hajómalom

A molnár mesterség volt a Duna mellett élő keviek legfontosabb ipara. A Csepel-sziget térképén még jól követhető a középkor-végi Ráckeve látképe. Az 1694-es évben készült országos összeírás szerint Ráckevén 184 jobbágytól 181 szabad költözésű, a 205 családfőből 174 magyar, 31 szerb. Ekkor már öt dunai hajómalom működött a településen. A molnár céh megalakulására az 1728-as évben, az ekkor összeírt öt malom helyi működése adott lehetőséget.

tovább
KeveFeszt

KeveFeszt

2023. június 17-én rendezték meg a KeveFesztet, az Országos Nemzetiségi Kulturális Fesztivált és Gasztronómiai Napokat. Az országban ez az egyetlen olyan fesztivál, melyen a hazánkban élő összes 13 nemzetiség képviseltetheti magát.

tovább
KIS‐DUNA VÍZI FESZTIVÁL

KIS‐DUNA VÍZI FESZTIVÁL

Több napos rendezvény várja az érdeklődőket Ráckevén színes programokkal. A rendezők izgalmas mese és bábelőadással, színházi estékkel, gyermek‐ és felnőtt koncertekkel, lampionos csónakfelvonulással, vízparti utcabállal készülnek.

tovább
Őszi Ászok Fesztivál

Őszi Ászok Fesztivál

Vadászok, halászok, borászok, horgászok és egyéb ászok ünnepe.

tovább
Duna-part Feszt – A bejövős fesztivál.

Duna-part Feszt – A bejövős fesztivál.

Mitől bejövős? Attól, hogy ide csak bulizni jössz be. Mert aludni otthon is tudsz, nem? Akkor gyere ki a zöldbe, ahol a Duna-parton a kedvenc zenekaraid és DJ-id szórakoztatnak hajnalig. Van élet Budapest határán túl is, sőt. Ne punnyadj, szedd össze magad, és vár az év bulija!
Partra magyar!

tovább
Summerfest

Summerfest

XXX. SUMMERFEST NEMZETKÖZI FOLKLÓRFESZTIVÁL SZIGETSZENTMIKLÓS

tovább
Várostörténeti séta Ráckevén

Várostörténeti séta Ráckevén

Várostörténeti séta, melynek során megelevenednek a Városnézés kiadványból már jól ismert épületek, szobrok és kultúrtörténeti emlékek Ráckeve középkori utcáin barangolva.

A valóságban is megismerhetjük ennek a különleges városnak a látnivalóit, hagyományait és jelen napjait egy hagyományos szerdai „Csónakos piac” látogatást követően.

tovább
Életfa, Szigetbecse

Életfa, Szigetbecse

2007-ben adták át Szigetbecse mára jelképpé vált alkotását, az Életfát. Nemes Ferenc fafaragó szobrász munkájának köszönhetően a Balassi téren egy olyan mű áll, amelyet mind a lakosság, mind a településre látogatók megkedveltek.

tovább