Csepel-szigeti bringakör

2019.08.09.

Csepel-szigeti bringakör

Fedezd fel a Csepel-sziget rejtett kincseit az új túránkon! A Kerékpárosklub régóta dolgozik azon, hogy még többen kerékpározzanak a Csepel-szigeten. Hiszünk benne, hogy népszerű bringás úticéllé válhat a sziget, ha megismerjük. Ezért 2019 nyarán elindítottuk a Csepel-szigeti bringakör nevű, bármikor letekerhető teljesítménytúránkat.

Hitünk szerint a Csepel-sziget igazi bringás paradicsom lehetne a közeljövőben. Ezért is alkottunk meg 3 évvel ezelőtti Összetekerünk programunkban egy túraútvonalat, most pedig ezt a kis játékot, hogy minél többen megismerjék, mennyi csoda található a szigeten.

A túra során különböző helyeket kell felkeresni - például műemlékeket, tanösvényeket, templomokat, strandokat -, és az ezekhez kapcsolódó kérdésekre válaszolni vagy fotózni.

A túra két változatban készült el: csak aszfaltos, közúton haladó és egy inkább trekking kerékpárral ajánlott, néhol földutat tartalmazó változat van. A két verzió csak néhány helyen tér el egymástól.

A túra hossza kb. 142 km, a szintemelkedés elhanyagolható mértékű.

A túra teljesítésének feltételei:

  • A túrán 39 ellenőrzőpont van.
  • Az ellenőrzőpontok felkeresését megadott kérdésre való válaszadással, vagy - ahol ezt kérjük - fényképpel kell igazolni. Olyan állomás is van, ahol mindkettőre szükség lesz.
  • Az ellenőrzőpontot úgy kell fotóznod, hogy a bringád is rajta legyen a képen. 
  • A túra nem csillagtúra, az ellenőrzőpontjait egymás után kell felkeresni. Teljesítése bármilyen irányába lehetséges, tehát az elsőtől az utolsóig vagy az utolsótól az elsőig, sőt akár a közepétől indulva is. Lényeg, hogy egy irányba haladj körbe.
    A túra térképén található útvonal csak javaslat, az ellenőrző pontok bármilyen úton megközelíthetőek, csak a sorrendet kell betartani. Igazából bíztatunk mindenkit, hogy minél több fajta útvonalon próbáljátok elérni az ellenőrző pontokat!

Az útvonal egésze bármilyen kerékpárral teljesíthető, de bizonyos okokból néhány ellenőrzőpontnál kivételt tettünk:

  • Országúti kerékpár esetén:3/A, 8/B, 9/A és a 23/A pontok kihagyhatóak
  • Trekking kerékpár esetén: 8/A és a 29/A pontok kihagyhatóak

A kerékpártúrát nem muszáj egyszerre teljesíteni, bármelyik ellenőrzőpontnál megszakítható. A túra megszakításakor és az ott történő újrakezdésekor az ellenőrzőpontot fényképezni kell.

A túra útvonala, ellenőrzőpontjai változhatnak, akik korábban kezdték el a teljesítést, ott természetesen elfogadjuk a teljesítést a régebbi verzió alapján is.

Figyelem:

  • A Tassi-zsilipnél zajló építkezés miatt ideiglenesen mindenkinél eltekintünk a Tassi-zsilip és a Szigetfői Őrfa ellenőrző pontok teljesítésétől. (20/A és 20/B)
  • A Tököl - Csepel közötti parti út a Fővárosi Vízművek területe, ide engedéllyel lehet belépni, amit ingyenesen lehet igényelni ezzel az űrlappal. A védett terület kikerülhető a gát tetején.

A kerékpártúra befejezése utáni teendők:

A túra teljesítése után az ellenőrzőpontok fényképeit és a kérdésekre adott válaszokat küldd el a del-pest@kerekparosklub.hu emailcímre. Ha a képek mérete nagy, válassz valamilyen fájküldőt, pl ezt.

Ezek után hamarosan értesítünk, hogy elismerjük-e a teljesítésed, vagy elutasítjuk. Sikeres teljesítéshez szükséges az összes fénykép és az ellenőrző kérdésekre adott helyes válasz.

Jutalmak:

Sikeres teljesítés esetén jutalmul egy oklevelet és matricát küldünk neked, valamint 2019. június és októbere között, páros belépőket sorsolunk ki az Aqualand Termál és Élményfürdőbe, a ráckevei Hajómalomba és a Tűztorony-Kilátóba.

Teljesítőink felkerülnek egy névsorba. A névsorban külön jelöljük az egynapos teljesítőket, illetve a többszörös teljesítőket.

További részletek itt.

vissza